• Slovenský
  • Magyar

Hirdetőtábla
Részletes Csáb Térkép - Geoportál
 
 
Turistatérkép - Turustická mapa
Csáb - Čebovce

SZEMÉT OSZTÁLYOZÁS

AKTUÁLIS PROJEKTEK


Kerti komposztáló minden házhoz

Rekonštrukcia Obecného Úradu
Rekonštrukcia Obecného Úradu


A könyv az ember barátja
Fond na podporu umenia

Könyv a jó hangulathoz
Fond na podporu umenia

Jármű vásárlása

Európsky fond regionálneho rozvoja
Integrovaný regionálny operačný program


Dokumentumtár
Fotógaléria
Videógaléria

FACEBOOK

Kultúra
szederFESZT 2024 - PROGRAM
2024-06-17

Share this!


2024. június 22-én és 23-án, szombaton és vasárnap nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a szederFESZT zenei-kulturális fesztiválunk. A belépés a rendezvényre ezúttal ia ingyenes. Mindenkit sok szeretettel várunk.




Részletes program:
Bővebben...
 
VÁLTOZÁS! Összetartozás és Béke Tüze – tábortűz Csábon
2024-05-27

Share this!
Megemlékezés

FIGYELEM! VÁLTOZÁS! Mindenkit nagy szeretettel vár a Csemadok Csábi Alapszervezete, Csáb Község és a Csábi Alapiskola az idén negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Összetartozás és Béke Tüzére, amely hagyományosan a Meggy-pataki réten valósul meg ezúttal 2024. június 8-án, szombaton 19.00 órai kezdettel.

Alkalom nyílik majd „batyus” nyársalásra is (mindenki azt fogyasztja el, amit otthonról hoz). Italt (korlátozott mennyiségben) a szervezők is biztosítanak.

Akinek szükséges az étel és ital mellé ülő alkalmatosságot (pl. kempingszék) azt is hozhat magával. A szervezők által biztosított ülőhelyek száma véges.

A tábortűz meggyújtása 20.24-kor történik, amely alatt az alapiskola magyar tagozatának rövid kultúrműsora keretében emlékezünk meg a száznégy évvel ezelőtti június 4-i eseményekről.
Vegyünk részt az eseményen barátainkkal, ismerőseinkkel, családtagjainkkal. A jó hangulat garantált.

 
Magyar Hősök Emlékünnepe Csábon
2024-05-22

Share this!
Megemlékezés

Május utolsó vasárnapján tartják a Magyar Hősök Emlékünnepét, emlékezve azokra a katonákra és civilekre, akik az életüket kockáztatták vagy áldozták szabadságunkért.

A Csemadok Csábi Alapszervezete és Csáb Község szervezésében ezúton mindenkit szeretettel várunk, május 26-án, vasárnap a 11.00 órási szentmise után egy rövid koszorúzással egybekötött megemlékezésre az első és a második világháborúban elesett csábi katonák emléktáblájánál (a templombejárat bal oldalán).

Emlékezzünk közösen nagy-, déd-, ill. ükapáinkra, csábi őseinkre, akik az elmúlt évszázadok háborúiban estek el.

 
Akikre büszkék lehetünk - Cikkek az újságokból
2024-05-08

Share this!

 
Csemadok 75 – ünnepi hétvége színházzal Csábon
2024-04-07

Share this!
Megemlékezés

A Csemadok alapításának 75. évfordulója alkalmából a Csábi Alapszervezet ünnepi hétvégére hívja az érdeklődőket 2024. április 12-én és 13-án.

Pénteken 18.00 órától ünnepi évzáró-évkezdő összejövetelre várják a tagságot és az érdeklődőket az Alapiskolába. Megtudhatjuk milyen volt a szervezet 2023-as éve, mit terveznek 2024-re, új Csemadok vezetőséget választanak és az ünnep kapcsán díjátadóra is sor kerül.

Másnap, szombaton este pedig folytatódik a Csábi Színházi Esték sorozat az Alapiskola közösségi termében. 19.00 órától a Papa különböző hangszereken hegedül című színházi előadás lesz látható Lajos András színművésszel, aki évekig a Vígszínház színésze volt, jelenleg a Miskolci Nemzeti Színház tagja. Olyan filmsorozatokban is láthattunk őt, mint A mi kis falunk, a Doktor Balaton, a Terápia.

Az Egy - vagy két - lakodalom pontos leírása (monodráma a BÚCSI JAZZ zenekar megalakulásáról) alcímű előadás szellemesen megírt, poénokkal és sajátos humorral fűszerezett szövegéből megtudjuk, hogy miként alakult meg, utazgatott egy Zetor traktor pótkocsiján és érezte magát a vidéki lakodalmakban a zenekar.

A darab a szerző édesapját idézi meg, aki miután 1948. február 6-án hazatért a II. világháború alatt túlélt hadifogságból, kiötlötte, hogy bármi áron zenekart alapít. E szándékát az indokolta, hogy akkoriban Búcson és annak környékén nagy volt a házasulási kedv, ám ott a közkedvelt Pepes zenekaron kívül más banda nem létezett. Bár az édesapa egyetlen hangszeren sem tudott játszani, de leporolta a korábban egy munkácsi özvegyasszonytól kapott hegedűjét, s összeverbuválta a különféle hangszerekkel rendelkező helyi embereket.

Az előadásra a belépődíj összege tetszőleges, a Csemadok tagoknak ingyenes. Az előadás hossza kb. 65 perc szünet nélkül.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők, a Csemadok Csábi Alapszervezete. Ünnepeljünk közösen!

 
Zenés keresztút Csábon 2024-ben is (VIDEÓ)
2024-03-21

Share this!

A húsvéti ünnepekre két alkalommal is zenés keresztúttal készülhetnek a hívek a csábi Szűz Mária Szent Neve Plébániatemplomban.

Az első alkalomról készült felvétel most felkerült a Youtubera.

Közreműködik a Szeder Kórus zenészekkel kiegészülve.



 
Ünnepi megemlékezés
2024-03-11

Share this!
Megemlékezés

A CSEMADOK Csábi Alapszervezete, Csáb község és a Csábi Alapiskola közös rendezésében 2024. március 16-án, szombaton 16.00 órától az alapiskola melletti Szeder Parkban, majd a közösségi teremben megemlékezést tartunk az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulója alkalmából.

Az ünnepi programban közreműködnek az Alapiskola és a Művészeti Alapiskola diákjai, valamint a Szeder Kórus.


A rendezvény után mindenkit szeretettel várunk egy kis frissítőre és kötetlen beszélgetésre is.
 
Jótékonysági farsangi bál Csábon
2024-01-11

Share this!

A Csábi Alapiskola mellett működő Óvoda nagy szeretettel hívja Önöket Jótékonysági farsangi báljára a helyi alapiskola közösségi termébe, melyre 2024. február 3-án, szombaton 19.00 órától kerül sor.

A jó szórakozásról a csábi OKÉ zenekar gondoskodik.

A belépődíj 25 euró, mely tartalmazza az aperitifet, vacsorát, sós és édes harapnivalókat, bort, üdítőt, valamint kávét is.

A rendezvényen értékes tomboladíjak kerülnek kisorsolásra.

Érdeklődni és jegyeket foglalni Božena Tóthovánál a 0915 971 431 telefonszámon, Katarína Pajerovánál a 0908 393 851 telefonszámon lehet.

 
Akikre büszkék lehetünk - Cikkek az újságokból
2023-12-28

Share this!

 
A művészeti iskola adventi koncertje és kiállítása
2023-12-11

Share this!


A Csábon működű művészeti iskola (Művészeti Alapiskola Ipolybalog) meghív minden érdeklődőt a 2023. december 15-én, pénteken 15.30-kor és 17.30-kor megrendezésre kerülő adventi koncertjére és kiállítására az alapiskola zenetermébe.

Hallhatják az ifjú tehetségeket és láthatják az általuk készített rajzokat, festményeket és egyéb kézzel készített remekeiket.

Mindenkit szeretettel várnak.
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 1 - 20 / 406

ELÉRHETŐSÉGEK

Csábi községhivatal
Szeder Fábián utca 320/162
Tel: +421 47 488 22 11
Mob: +421 903 700 005

SZAVAZÁS

Milyen kapcsolata van Csáb községgel?
 

PILLANATKÉPEK

FIGYELEM!

Tudsz egy készülő rendezvényről, eseményről községünkben?
Történt valami községünkben, amiről nem számoltunk be?
Készítettél olyan fotót, ami községünkkel kapcsolatos?

Értesíts minket, küldj üzenetet, küldj képet a Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez. emailcímre.
Köszönjük