• Slovenský
  • Magyar

Hirdetőtábla
Részletes Csáb Térkép - Geoportál
 
 
Turistatérkép - Turustická mapa
Csáb - Čebovce

SZEMÉT OSZTÁLYOZÁS

AKTUÁLIS PROJEKTEK


Kerti komposztáló minden házhoz

Rekonštrukcia Obecného Úradu
Rekonštrukcia Obecného Úradu


A könyv az ember barátja
Fond na podporu umenia

Könyv a jó hangulathoz
Fond na podporu umenia

Jármű vásárlása

Európsky fond regionálneho rozvoja
Integrovaný regionálny operačný program


Dokumentumtár
Fotógaléria
Videógaléria

FACEBOOK

Kultúra
Csábi ORGONAest 7
2017-04-25

Share this!
Idén immár 7. alkalommal kerül megrendezésre a Csábi ORGONAest sorozat, melyet a Csemadok Csábi Alapszervezete rendez. Az egy órás koncert keretében egy újabb elismert orgonaművész mutatja be repertoárját, mely korokon és műfajokon átívelve ismerteti meg a hallgatókat a hangszerek királynőjeként is emlegetett zeneszerszámmal.

Igaz a koncerten az orgona játssza a főszerepet, ugyanakkor a meghívott előadóművész a most alakult Szeder Kórussal, a helyi zeneiskola gyermekkarával, valamint Híves Mária és Farkas András (fiatal tenort Magyarországró) szólistákkal együtt is előad műveket. A felcsendülő darabokhoz rövid kommentárok is elhangzanak majd Híves István zenész, tanár tolmácsolásában, melyek segítik a művek megértését, illetve érdekesebbé teszik a darabok követését felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Az orgonaművész játékát, aki a karzaton játszik a közönség is láthatja kamerák és kivetítő segítségével.


Ezúttal a Szent István Bazilika friss Erkel-díjas orgonaművésze, Virágh András Gábor zeneszerző Budapestről szólaltatja meg a csábi templom hangszerét és mutatja be különleges műsorát.

Mindenkit nagy szeretettel várnak 2017. április 30-án vasárnap 16.30-kor Csábon a római katolikus templomban! A KONCERT INGYENES.

Bővebb információk az aTEMPO.sk zenei portálon, amely az esemény médiapartnere.

A rendezvény fő támogatója a Szlovák kormányhivatal.

 
Ünnepi zenés program és könyvbemutató képekben
2017-04-18

Share this!

Ünnepi program volt Csábon Híves Mária, Baráz Ádám, a Csábi Szeder Fábián Dalegylet, valamint a zeneiskola és alapiskola diákjai közreműködésével. A program keretében Szomolai Tibor tartott könyvbemutatót.


 
Ünnepi zenés program és Szomolai Tibor könyvbemutatója Csábon
2017-03-16

Share this!

Az MKP és a CSEMADOK csábi szervezeteinek közös rendezésében 2017. március 19-én, vasárnap 16.00 órától az alapiskola közösségi termében megemlékezést tartanak az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére.

Az ünnepi programban közreműködik Híves Mária, a Csábi Szeder Fábián Dalegylet, valamint a zeneiskola és alapiskola diákjai.

A program keretében vendégül látják a rimaszombati Szomolai Tibor-t, a Felvidéki Sága és a Fáklyavivő szerzőjét, aki Csábon mindkét könyvét bemutatja. A könyvek megvásárlására és dedikálására is lesz lehetőség.

A rendezvény után mindenkit szeretettel várnak egy kis megvendégelésre. A belépés ingyenes.

 
Cikk a KÜRTÖS januári számából
2017-02-17

Share this!

A Kürtös havilap januári számában cikk jelent meg Csábbal kapcsolatban. Akik lemaradtak most elolvashatják.

Balga Zoltán könyvbemutatója (KÜRTÖS)
 
Balga Zoltán könyvbemutatója képekben
2017-02-14

Share this!

Balga Zoltán atya Csábon is bemutatta Remény-sugarak című könyvét, melyet koncert is kísért Baráz Ádám és Alisa Yajima zongoraművészek, valamint a Csábi Szeder Fábián Dalegylet és hazai énekesek közreműködésével.


 
FOTÓK: Ilyen volt a NEM CSAK A 20 ÉVESEKÉ A VILÁG nyugdíjas est
2017-02-07

Share this!

2017. január 29. vasárnap délután nagyszabású nyugdíjas estre került sor a csábi alapiskola közösségi termében. Csáb község és a helyi alapiskola vezetősége gazdag kultúrműsorral kedveskedett a falu idős lakosainak. A jó hangulatról Ress Hajnalka, a budapesti Madách színház művésznője és Orosz István a Haccacáré operett és táncdal előadásával gondoskodtak. A műsort színesebbé varázsolta a Et Vie Dance táncegyüttes. A bőséges vacsora előtt a helybeli lelkiatya – ft. Novák József a nyugdíjasok nevében megköszönte a szervezőknek a színvonalasan megszervezett estet és egyben asztali áldást adott. Az est jó hangulatban és vidám beszélgetésekkel zárult.

 
Bálint-napi mulatság
2017-02-01

Share this!

A Csábi Alapiskola és a mellett működő szülői szövetség szeretettel meghív mindenkit a Bálint-napi mulatságára 2017. február 11-én 20.00 órai kezdettel. A jó hangulatot DJ Robo biztosítja. Romantikus program és gazdag tombola várja mulatozókat.

Belépőjegy ára 12 €, mely 2 vacsorát, bort, italt, kávét, sóst és édest tartalmaz. Jegyeket az iskolában, illetve a 0908393851 és 0907472663 telefonszámon igényelhetnek.

 
Nem csak a 20 éveseké a világ
2017-01-25

Share this!

Kedves nyugdíjasok!

Nagy szeretettel várunk minden kedves csábi nyugdíjast a 2017. január 29-én 16.00 órai kezdettel tartandó „Nem csak a 20 éveseké a világ“ című zenés rendezvényünkre, amelyre az alapiskola közösségi termében kerül sor.
A jó hangulatról Ress Hajnalka a budapesti Madách színház művésznője és Orosz István a Haccacáré operett és táncdal előadásával gondoskodik.
Nyugdíjasainknak frissítővel és 4 fogásos vacsorával is kedveskedünk.
Idézzük fel együtt az elmúlt éveket, csak a szépre emlékezzünk! Töltsünk egy szép délutánt vidám kellemes hangulatban!

Csáb község és az Alapiskola vezetősége

 
Csábi Színházi Esték képekben: a CSAVAR Színház Csábon
2017-01-24

Share this!

A Csábi Színházi Esték sorozat keretében november 26-án községünkbe látogatott a népszerű CSAVAR Színház Gál Tamással, aki kitűnő előadást mutatott be a közönségnek.


 
Cikkek a KÜRTÖS havilapból
2016-12-28

Share this!

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 121 - 140 / 406

ELÉRHETŐSÉGEK

Csábi községhivatal
Szeder Fábián utca 320/162
Tel: +421 47 488 22 11
Mob: +421 903 700 005

SZAVAZÁS

Milyen kapcsolata van Csáb községgel?
 

PILLANATKÉPEK

FIGYELEM!

Tudsz egy készülő rendezvényről, eseményről községünkben?
Történt valami községünkben, amiről nem számoltunk be?
Készítettél olyan fotót, ami községünkkel kapcsolatos?

Értesíts minket, küldj üzenetet, küldj képet a Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez. emailcímre.
Köszönjük